AUS
EINER HAND
FROM
ONE SOURCE
Seit Anfang 2017 gehört die TVI Entwicklung und Produktion
GmbH, ein Hersteller von Fleischportionier-Maschinen in Irschen-berg,
zur Multivac Unternehmensgruppe. Die Produktpalette
von TVI umfasst Lösungen zum Temperieren, Pressen, Portionieren,
und Automatisieren, zum Wickeln von Grillfackeln sowie zur Her-stellung
von Schaschlik-Spießen. Die Hightech-Anlagen reichen von
der Fleischtemperierung des Ausgangsproduktes über fast jede Art
der Portionierung, dem manuellen oder auch dem automatischen
Einlegen in Schalen mit anschließender Gewichtskontrolle bis hin zur
Übergabe der fertigen Portion an die Verpackungsmaschine.
Durch die Akquise von TVI bekommen
Multivac-Kunden nun Komplettlösun-gen
aus einer Hand angeboten.
Temperieren
Das kompakte CBF 1000-2000 cyclefreeze
ist ein Temperierschockfrost-system,
das mit seinem Paternoster-
Transportsystem auch in beengten
Umgebungen einsetzbar ist. Die
Temperierkapazität beträgt bis zu
1.000 kg/h, beim Modell CBF 2000
bis zu 2.000 kg/h. In Abhängigkeit
von Größe und Eingangstemperatur
der Fleischstücke sorgt der CBF für
deren genaue Oberflächenfrostung
Since the beginning of 2017, TVI Entwicklung und Produktion
GmbH, a manufacturer of meat portioning machines in Irschenberg,
has been part of the Multivac group of companies. TVI’s product
range includes solutions for temperature control, pressing, portioning,
automation, wrapping of barbecue torches and the production of shash-lik
skewers. The high-tech systems range from the meat temperature
control of the raw material to almost any type of portioning, manual or
automatic loading in trays with subsequent weight control and handover
of the finished portion to the packaging machine. Through the acquisi-tion
of TVI, Multivac customers now receive complete solutions from
a single source.
Tempering
The compact CBF 1000-2000 cyclefreeze is a temperature shock
freezing system, which with its paternoster conveyor system can
also be used in space-constrained environments. The temperature
control capacity is up to 1,000 kg/h, for the CBF 2000 model up
to 2,000 kg/h. Depending on the size and input temperature of
the meat pieces, the CBF ensures their exact surface freezing
within approx. 6 to 20 minutes.
The BBF 2200 multifreeze is a tunnel freezer in the smallest pos-sible
space, which can be operated with individual conveyors on
different levels; a maximum of three conveyors on three differ-ent
levels are possible. Due to the multi-stage belt system, the
maximum production capacity is up to 2.2 t/h (depending on size,
temperature and salt content).
Vom Temperieren und Portionieren bis zum Verpacken:
Mit der Akquise von TVI bietet Multivac nun
Komplettlösungen für dieses Marktsegment.
From tempering and portioning to packaging:
With the acquisition of TVI, Multivac now offers complete
solutions for this market segment.
Multivac / TVI CBF 2000 cyclefreeze
Fotos: Multivac/TVI
COMPANY PROFILE
UNTERNEHMENSPROFIL
60 1 / 2018
ASR 300
multipick