DER SPAGAT DER HYGIENE
Der streng regulierte und hochgradig
kompetitive Lebensmittelmarkt verlangt
von Unternehmen einen anspruchsvol-len
Spagat: Prozesssicherheit und Sauberkeit
auf der einen sowie Effizienz und Produktions-performance
THE BALANCING ACT
auf der anderen Seite. Die vor-geschriebene
Hygiene verursacht beachtlichen
Aufwand in puncto Energie, Wasser, Chemie
und Administration – und das ohne nennens-wert
profitabel zu arbeiten. Um dabei an allen
OF HYGIENE
The strictly regulated and highly competi-tive
food market demands a demanding
balancing act from companies: process
reliability and cleanliness on the one hand and
efficiency and production performance on the
other. The prescribed hygiene requires consid-erable
expenditure in terms of energy, water,
chemicals and administration - and without any
significant increase in added value. In order to
work profitably and at the same time be secure
on all fronts, innovative cleaning technology
and comprehensive expertise in the selection
and use of the same are required. The Danish
hygiene experts at Nilfisk have compiled a client
guide.
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Neben klassischen thermischen Verfahren finden immer mehr alternative
physikalische Verfahren Eingang in die Lebensmittelproduktion. Die
Nutzung von Triebkräften wie statischem oder dynamischem Druck sowie
elektrischen oder magnetischen Feldern kann die Qualität optimieren.
Apart from conventional thermal
procedures, alternative physical
methods are increasingly used
in food processing. The application
of driving forces such as static
or dynamic pressure as well as
electric or magnetic fields helps
to optimize product quality.
HYGIENE
42 5 / 2019