Kurz notiert
News
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SCHWEIZER MESSER
ESTABLISHED 1884
Belgium @ the Seine
The global meat industry
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will soon meet on the
Seine at SIAL - a must
for the export-oriented
players from the Belgian
Meat Office (BMO). In a 340 m2 pavilion, beef and
pork specialists and the BMO team will be on hand
to answer visitors’ questions. With sophisticated
meat creations, the Coovi hotel management school
is combating the small hunger among the stand
visitors. The SIAL participation of the Belgians will
also be staged online in an eye-catching way. On the
website www.belgianmeat.com/de/event/sial-paris,
the focus is on the 25 Belgian meat exporters
with detailed company portraits.
Hall 6, stand F234
Innovation Days
Precise slicing, transport and
packaging of bacon or raw ham
at maximum performance?
Weber shows how it works.
From 6 to 8 November 2018, the
Weber Innovation Days in Brei-denbach
will once again offer a
forum of expert lectures, industry
dialogue and live presentations.
This time the focus will be on the
efficient processing of bacon and
raw ham. During the three days
of the event, DLG specialists will
present the latest trends and fin-dings
from research, technology
and practice. On eight Weber and
Textor slicer and packaging lines,
visitors can see live how bacon
and raw ham can be profita-bly
sliced and packaged. The
programme will also be rounded
off by an exhibition of partner
companies from the sector.
www.weberweb.com/
weber-innovation-days
Belgien @ der Seine
In Kürze trifft sich die
globale Fleischbranche
an der Seine auf der
SIAL – für die export-orientierten
Player vom
Belgian Meat Office (BMO) ein Pflichttermin. In einem
340 m2 großen Pavillon stehen die Rind- und Schweine-fleischspezialisten
sowie das BMO-Team den Besuchern
Rede und Antwort. Mit raffinierten Fleischkreationen
bekämpft die Hotelfachschule Coovi den kleinen Hunger
zwischendurch bei den Standbesuchern. Die SIAL-Teilnah-me
der Belgier wird zudem online aufmerksamkeitsstark
inszeniert. Auf der Website www.belgianmeat.com/de/
event/sial-paris werden die 25 belgischen Fleischexporteu-re
mit detaillierten Firmenporträts in den Fokus gerückt.
Halle 6, Stand F234
Innovation Days
Präzises Aufschneiden, Transportieren und Verpacken von Bacon oder
Rohschinken bei maximaler Leistung? Weber zeigt, wie’s geht. Von 6. bis
8. November 2018 bieten die Weber Innovation Days in Breidenbach erneut
ein Forum aus Expertenvorträgen, Branchendialog und Live-Präsentationen.
Diesmal im Fokus: die effiziente Verarbeitung von Bacon und Rohschinken.
Während der drei Veranstaltungstage stellen Fachreferenten der DLG neueste
Trends und Erkenntnisse aus Forschung, Technik und Praxis vor. Auf acht
Weber und Textor Slicer- und Verpackungslinien ist live zu sehen, wie Bacon
und Rohschinken gewinnbringend geschnitten und verpackt werden können.
Eine Fachausstellung von Partnerunternehmen der Branche rundet das
Programm ab. www.weberweb.com/weber-innovation-days
Gesundheitsrisiko Brexit
Eine Schwächung der britischen Lebens-mittelstandards
infolge eines Brexits von
Großbritannien aus der EU befürchten
zwei Professoren der University of Sussex
und der City, University of London. Es
gebe einige Regierungsmitglieder in
London, die nach einem Brexit Lebensmit-telstandards
opfern würden, um Handels-abkommen
mit Nicht-EU-Staaten wie den
USA zu schließen. Hormone sind in der
Rinderzucht in den USA, Kanada, Mexiko
und Australien behördlich genehmigter
Usus. In der EU dagegen ist Fleisch von
hormonbehandelten Rindern verboten.
www.foodresearch.org.uk
Health risk Brexit
Two professors from the University of Sus-sex
and the City, University of London fear
a weakening of British food standards as
a result of a UK Brexit from the European
Union. There are some government mem-bers
in London who would sacrifice food
standards after a Brexit in order to con-
clude trade agreements with non-EU
states such as the USA. The use of hor-mones
in cattle breeding is a regulatory
practice in the US, Canada, Mexico and
Australia. In the EU, however, meat from
hormone-treated cattle is prohibited.
www.foodresearch.org.uk
Neue Führungsstruktur
Frontmatec verändert seine regionale Führungsstruktur mit einem Team und
einem lokalem Kompetenzzentrum. Seit dem 1. Oktober 2018 leitet Marcus
Helsper das Control-Systems-Geschäft in Mitteleuropa. Unterstützt wird er von
einem lokalen deutschen Team aus Experten. „Unsere Kunden wollen schlüssel-fertige
Lösungen mit einem einzigen Vertrag. Mit dem erfahrenen Control-Sys-tems-
Team als Bestandteil des Vertriebsteams von Frontmatec für den Bereich
Rotfleisch in Deutschland und Mitteleuropa werden wir in der Lage sein, genau
das zu liefern“, kommentiert Michael Steinsträter, Vice President Sales Central
Europe, die Personalie. Das Unternehmen bietet eine intelligente Softwaresuite,
die es Fleischverarbeitern ermöglicht, die gesamte Wertschöpfungskette der
Produktion zu überwachen und zu verwalten, vom Empfang lebender Tiere bis
zum Versand des fertigen Produkts. www.frontmatec.com
New management structure
Frontmatec is changing its regional management structure with a team and a local competence centre. Marcus
Helsper has headed the Control Systems business in Central Europe since October 1, 2018. He is supported by a
local German team of experts. „Our customers want turnkey solutions with a single contract. With the experienced
Control Systems team as part of Frontmatec‘s red meat sales team in Germany and Central Europe, we will be able
to deliver exactly that,“ comments Michael Steinsträter, Vice President Sales Central Europe. The company offers
an intelligent software suite that enables meat processors to monitor and manage the entire production value
chain, from receiving live animals to shipping the finished product. www.frontmatec.com
Fotos: Colourbox.de, Belgian Meat Office, Frontmatec, Weber Maschinenbau
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