Räuchern und Trocknen
Smoking and drying
are filled and sent to the cold-smoking
and air conditioning tunnels.
This stage in our activity is defin-ing,
it represents the heart of the fac-tory.
Everything we have in this ar-ea
is from Vemag, through Darimex
Techno. Millions of euros have been in-vested
for equipping this section. We
have 17 cold-smoking and drying tunnels
for products in Phase 1, plus 23 maturing
warehouses phase 2 for mouldy products
and 5 warehouses for mouldless products.
The product rests for a period of 7 days,
period during which the casing is dried
and the product undergoes cold-smok-ing,
using exclusively sawdust of hard-wood
from Romania. After seven days,
the product enters phase 2 of maturation,
where it is monitored 24/24 hours.
Millions invested
The monitoring is carried out by the tech-nician
on duty, while an automated char-ted
monitoring is automatically created,
so that, at any moment we can see exact-ly
the parameters that are inside the tun-nel,“
says Salbac‘s General Manager.
Vemag Climamat Star and Twin air con-ditioning
systems are specially designed
for the maturing and coldsmoking of raw-dried
salami. An adjustment of the plant‘s
capacity to product status through the
automatic air recirculation system opti-mises
the maturation process. The risk of
errors during the maturation process, er-rors
such as dry edges (a row) on the sur-face
of the product, in combination with
not matured (raw) meat inside the product
or the formation of undesirable mould on
exterior surfaces, is eliminated. Addition-sagt
Angelica Smil, General Managerin
von Salbac
Damals habe sich das Unternehmen ent-schieden,
mit den bewährten Kräften
weiterzuarbeiten, sowohl im Einkauf als
auch in der Beschaffung, bei der Ausrüs-tung
ebenso wie in der Beratung. „Für
uns ist es sehr wichtig, dass ein Lieferant
umgehend auf unsere Anfragen reagiert,
damit die Störungen schnell behoben wer-den
können und die Tätigkeit so schnell
wie möglich wieder aufgenommen wer-den
kann. Dabei sind die Mitarbeiter von
Darimex unsere Kernberater“, ergänzt
Angelica Smil.
Reduzierter Energieverbrauch
Reifungssysteme von Vemag verfügen
über ein automatisches Frischlufteinlass-system,
das den Energieverbrauch für
Entfeuchtungsprozesse reduziert. Die Rei-feanlagen
haben außerdem ein automati-sches
Umluftsystem, das den Luftdurch-satz
an die Wasseraktivität der Produkte
anpasst, die sich gerade im Reifungspro-zess
befinden. In diesem Sinne kann die
Motorleistung reduziert werden. So sind
Einsparungen von bis zu 40 % möglich.
Dank des von Vemag getesteten und im-plementierten
Umluftwechselsystems ist
die Luftbewegung dynamisch. Die Luft-ströme
sind individuell einstellbar, was
eine besonders hohe Gleichmäßigkeit
der Produkte ermöglicht. Mit diesen Ei-genschaften
ist das System ideal für die
gleichmäßige Reifung der Sibiu-Salami
mit Schimmelpilzaussaat geeignet.
Das gefrorene Fleisch wird zusammen
mit dem Fett durch Würfeln und /Zerklei-nern
im Fräser verarbeitet und mit natür-lichen
Gewürzen gemischt. So entsteht
die Sibiu-Salamipaste, die in das Vakuum
eingeführt wird und dann in den Sprink-ler
kommt. Schließlich werden die Därme
gefüllt und die Würste in den Kaltrauch-
und Klimatunnel geschickt.
Millionen investiert
„Diese Phase unserer Tätigkeit geschieht
im Herzstück unserer Fabrik. Für die Aus-stattung
dieses Abschnitts wurden Milli-onen
Euro investiert. Wir verfügen über
17 Kaltrauch- und Trocknungstunnel für
Produkte in Phase 1, 23 Reife-Lagerhäu-ser
für schimmelnde Produkte in Phase 2
und fünf Lager für schimmelfreie Produk-te.
Alles, von Vemag über Darimex Tech-no“,
erklärt die Generalmanagerin von
Salbac.
Das Produkt ruht sieben Tage lang, wobei
die Hülle getrocknet und das Produkt kalt
geräuchert wird. Dazu wird ausschließlich
Sägemehl aus rumänischem Hartholz ver-wendet.
Nach sieben Tagen tritt das Pro-
Fotos: Vemag Anlagenbau/Salbac
BASIC PROCESSES OF
CLIMAMAT STAR INSTALLATIONS
maturation
drying
smoking
perfect product uniformity in combination
with constant dehumidication percentage
high quality standard
perfect air ow
adequate air heater to maintain the
desired temperature during the maturing
process
air cooler suitable for a constantly and
optimally removing of water
al safety of the product is ensured by dis-playing
the pH value in the installation‘s
control panel. An individual design of the
installations is ensured, depending on the
space conditions and the load on the trol-leys,
resulting in the greatest exibility and
optimum maturation of the product.
Improvement step by step
From one year to the next, Vemag ma-chines
are being improved in terms of
energy consumption, an improvement es-sential
for the manufacturer, as it reduces
production costs. For the Climamat Lager
Twin version, the stages of the pre-matur-ing
and post-maturing process of calibra-
ted products are combined into one sys-tem.
This reduces the built-up area and
the movement of the trolleys between the
maturing chambers, thereby reducing the
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