Fotos: Belgian Meat Office
Die Referenten: Dr. Philippe Houdaert und Prof. Dr. Frederic Leroy. /
The speakers: Dr. Philippe Houdaert and Prof. Dr. Frederic Leroy.
Der von BMO-Geschäfts-führer
René Maillard
und seinem Team wie-der
einmal exzellent organi-sierte
Austausch startete mit
einem Besuch des Butcher‘s
Store von Luc de Laet in Ant-werpen.
Auf einem Brauerei-gelände
eröffnete das Multita-lent
2016 den zweiten De Laet
& Van Haver Butcher Store, in
dem hochwertige Fleisch- und
Wurstwaren eindrucksvoll in
Szene gesetzt werden. Ein
kleines Bistro und ein Verkos-tungsraum
(Butcher‘s Cave)
ergänzen das Konzept hier seit
2018. Das Stammgeschäft ist
allerdings auch eine Beson-derheit,
da es durch eine Glas-scheibe
sowie einen Frontcoo-king-
Bereich getrennt, über
Round Table No. 13
Zum 13. Round Table lud das Belgian Meat
Office 18 Journalisten aus sieben Ländern nach
Brüssel ein. Diskutiert wurden u. a. der Einfluss
des Internets auf die Wahrnehmung von Fleisch
sowie Thematiken des Krisenmanagements.
The Belgian Meat Office invited 18 journalists
from seven countries to the 13th Round Table
in Brussels. The topics discussed were the
influence of the Internet on the perception
of meat and crisis management.
The exchange, which was
once again excellently
organised by BMO Man-aging
Director René Maillard
and his team, started with a
visit to Luc de Laet’s Butch-er’s
Store in Antwerp. The
all-rounder opened the second
De Laet & Van Haver Butch-er
Store in 2016 on a brew-ery
site, where high-quality
meat and sausage products
are impressively presented. A
small bistro and a tasting room
(Butcher’s Cave) have comple-mented
the concept here since
2018. However, the core busi-ness
is also a speciality as it is
separated by a glass pane and
a front cooking area and has
a fine dining restaurant with
around 50 seats. A Foodtruck
for Events rounds the offer off.
Above all, the passion of this
host butcher and cook for the
craft is praiseworthy.
On the second day, two in-formative
lectures were on the
agenda. René Maillard, whose
last round table it was before
he retires in 2018, had previ-ously
stressed out his sadness
of a modern society becoming
more and more dogmatic in
terms of nutrition and toler-ance
increasingly being lost.
Round Table
Nr. 13
10 5/2018