Foto: Südpack
Verpackungszukunft
Future of packaging
Südpack
Ecocraft-Skin
the sustainability of packaging to be de-cisive
for the purchase of a product. No
wonder that the upcoming FachPack
in Nuremberg from 24 to 26 Sep-tember
2019 will also focus on
“environmentally friendly
packaging“. The fol-lowing
examples
show how much
effort the packag-ing
experts in meat and
food production are already
putting into working today on
the sustainable packaging of tomor-row
(or are already offering it today).
The two industry lions Sealpac and Süd-pack
are banking on skin packaging as
a promising solution for the future. “Skin
packaging is one of the safest packaging
for sensitive, perishable foods - and at the
same time it ensures a convincing product
appearance in the supermarket shelf,“
explains Johannes Remmele, managing
partner at Südpack. The printable Mul-ti
SV top film is particularly suitable for
high and complex products. It masters
high product overhangs and extreme un-dercuts
and does not slip
during transport. With this
film, producers can use low-er
trays and trays as underlays and thus
save material.
Plastic still without alternative
For Sealpac, “for self-service products
such as steak and similar there is still no
alternative to plastic as a material that
meets all the requirements for product
protection, hygiene, handling and mar-keting“.
Nevertheless, more sustainable
solutions are possible. The packaging
(oder sie auch bereits heute anbieten),
zeigen nachfolgende Beispiele.
Auf Skinverpackungen als zukunfts-trächtige
Lösungen setzen die beiden
Branchenlöwen Sealpac und Südpack.
„Skinverpackungen sind eine der sicher-sten
Verpackungen für sensible, leicht
verderbliche Lebensmittel – und sie sor-gen
zugleich für einen überzeugenden
Produktauftritt im Supermarktregal“, er-klärt
Johannes Remmele, geschäftsfüh-render
Gesellschafter bei Südpack. Die
bedruckbare Multi SV Oberfolie eignet
sich besonders für hohe und komplexe
Produkte. Sie meistert hohe Produktüber-stände
und extreme Hinterschneidungen
und verrutscht auch beim Transport nicht.
Produzenten können mit dieser Folie
niedrigere Trays und Schalen als Unterla-ge
verwenden und so Material einsparen.
Kunststoff noch alternativlos
Für Sealpac gibt es „für SB-Produkte wie
Steak und Co. bislang noch keine Alter-native
zum Material Kunststoff, die alle
Anforderungen rund um Produktschutz,
Hygiene, Handling und Marketing er-
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