46 5 / 2021 PET FOOD
rungsprozesse zusätzlich beschleunigt. Welche
Bewegungen möglich sind, hängt von der Bauart
des Berieselungsautoklaven ab.
Ein großer Vorteil der Berieselung ist, dass der
Schockmoment der Produkte durch den schlag-artigen
Kontakt mit heißem Wasser entfällt und
somit viel mehr wertvolle Nährstoffe erhalten
bleiben. Da sich bei Berieselungsautoklaven das
Aufheizen, Halten und Kühlen, wie auch die
genaue Temperatur und der Druck jederzeit
gezielt steuern lassen, erreichen Sie eine gleich-bleibende
und hohe Produktqualität. Die gezielte
Messung des F-Werts bringt dazu noch die opti-male
Produktsicherheit.
Verbunden mit Probekochungen, wie es zum
Beispiel Voss anbietet, können Rezepte außer-halb
der eigenen Produktionsanlagen erstellt,
getestet und optimiert werden. Nachdem alle
Werte in das Rezepte geflossen sind und das
Ergebnis den Erwartungen entspricht, werden
diese Werte 1:1 in den Produktionsprozess über-tragen.
Ideal für Tiernahrung
Das Berieselungsverfahren gehört inzwischen zu
den wichtigsten Verfahren zur Haltbarmachung
von Tiernahrung. Führende Hersteller setzen seit
vielen Jahren auf Berieselungsautoklaven von
Steriflow und Voss. Für Handwerksbetriebe, die
erste Schritte in die professionelle Haltbarma-chungen
gehen, bietet Voss sogar als einziger
Hersteller weltweit einen Einsteiger-Beriese-lungsautoklaven.
„Mit Autoklaven für Handwerk
und Industrie bieten wir das Rundumpaket von
Metzgern über Landwirte und Selbstversorger
bis hin zu mittelständischen oder industriellen
Herstellern“, erklärt Dirk Paasche, Geschäfts-führer
von Voss.
Noch ein Hinweis: Speziell für Einsteiger gibt es
die Möglichkeit, in der Gründungsphase einen
der Voss-Food-Startup-Tage zu besuchen und
dort Expertenwissen mitzunehmen. Neben dem
Austausch mit anderen Gründern geht es dort
um mikrobiologische Aspekte hinter dem Her-stellungsprozess,
die thermische Behandlung in
Theorie und Praxis als auch um die Vermarktung
der Produkte. www.vosspro.de
water is evenly distributed over the products
at each level.
A circulation pump keeps the water constant-ly
circulating, allowing for even and gentle
sprinkling. The high circulation capacity of the
process water pump (up to 40m³ per hour and
basket) results in very good heat distribution.
Subsequently, the process water used is cooled
without contact by the same heat exchanger
that heated the water. This non-contact heating
and cooling ensures that the process water is
not contaminated and can therefore be reused.
Environmentally
friendly and efficient
“The sprinkling process ensures optimum ener-gy
transfer to the product. Whether can, glass
or pouch, all types of packaging that function
in full water can be used for sprinkling,“ reports
Philipp Meinecke, Technical Managing Director
at Voss. Due to this optimum energy transfer,
less energy is required, which not only saves
costs but also conserves resources.
Another resource-saving factor is the signifi-cantly
lower volume of process water required
compared to full water autoclaves, similar
to the comparison between a bathtub and
a shower. Furthermore, additional energy can
be saved by using a cooling water management
system. Water from cisterns, cooling towers
and wells can be another source of resource
conservation. Since there are almost no moving
parts in sprinkler autoclaves, maintenance costs
are lower compared to other autoclaves. The
environ-mentally friendly and resource-saving
processes also reduce the costs for process
water and energy.
Die Körbe mit den Pet-Food-Produkten sind so
konstruiert, dass das Prozesswasser ungehindert
ablaufen kann.
The baskets with the pet food products are de-signed
in such a way that the process water can
drain away unhindered.
Continued from page 44
water process, hot water is circulated around
the products to sterilize or pasteurize them.
Depending on the size and design of the auto-clave,
the water is heated in a separate vessel
and then introduced into the autoclave, which
gives the product a brief heat shock. In smaller
autoclaves, the water is also heated directly
in the pressure vessel, which was previously
loaded with the products.
Both ways lead to sterilization or pasteurization,
but also have disadvantages depending on the
method. Vitamins, minerals and trace elements
are lost due to the heat shock. Or due to the
longer cooking process during heating in the
container, the product may lose quality and
consistency.
The gentle sprinkling process
To counteract these disadvantages of preser-
vation in autoclaves, manufacturers such as
Steriflow and Voss have optimized the sprink-ling
technology for autoclaves over the past
years and offer it for small craft businesses
as well as for large industrial companies.
With sprinkling, the process water is heated
with steam outside the autoclave by a heat
exchanger during the entire heating and hol-ding
phase and rains down evenly from above
over the entire length, just like in a shower.
The precisely adjustable temperature and pres-sure
bring enormous advantages for the quality
of the end product.
The baskets in which the products are placed
are designed in such a way that the water can
drain off unhindered and no backwater forms.
A sophisticated packing scheme and specially
designed intermediate layers ensure that the
To produce good pet food and make it
suitable for transport and storage, trade
and industry rely on modern preservation
methods. Preservation by autoclaving has been
an established method for decades. Full-water
or sprinkling autoclaves are used for pasteuri-
zation or sterilization of pet food. These are
as different as a full bath or a hot shower.
The well known full water process
Full-water autoclaves have a long tradition
in the preservation of pet food. In the full
TIERNAHRUNG
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