FLOTTES SPEEDY
DOPPEL
TWINS
Die Vemag-Beladelinien SL305 und DL302 legen
Produkte vollautomatisch in Schalen ein.
The Vemag SL305 and DL302 loading
lines convey products into trays
in a fully automatic process.
Minced meat, fresh fried sausage, cevapcici, cheese
balls, meat balls, burgers and many more products
can be produced one after another with flexibility and
efficiency and conveyed to the packaging area. The DL302 and
SL305 can even deposit goulash, schnitzel or chops in trays
- in fact, they can deposit any product that can be conveyed
in a stable state.
With a simple tray denester, the SL305 is suitable for smaller,
flexible applications. The machine processes approx. 110 por-tions
of minced meat (500 g) or 180 burgers per minute. At
approx. 160 portions of minced meat (500 g) or 240 burgers
per minute, the DL302 achieves maximum speeds thanks to
two integrated tray denesters with a double index conveyor.
Two-lane packaging
In this system, packaging is loaded on one feed belt while the
second feed belt synchronises the position of the tray - double
power for even higher speeds. The DL302 transfers the trays
to the subsequent packaging machine on two lanes, which
complies with the 2:1 format of a tray sealer and means
that no additional sorting process is required.
In the process of fully automated loading of products into
trays, the individual portions travel from the attachment
device to a shuttle conveyor (DL302), or onto P2P con-veyor
for the SL305. Both systems enable products to be
deposited in trays in a wide range of variations, e.g. burgers
can be positioned one after another, in stacks or in overlap-ping
rows.
With the DL302, it is also possible to stack products side by
side. The position of the products in the tray can be adjusted
flexibly using this system, as the tray is positioned precisely
when it is loaded with the product and the loading belt is
synchronized accordingly. A conveyor belt is available for
transporting filled trays out of the system.
Hall 1, stand 349
Hackfleisch, frische Bratwurst,
Cevapcici, Käse- oder Fleisch-bällchen,
Burger und vieles
mehr können damit flexibel und
effizient nacheinander produziert
und der Verpackung zugeführt
werden. Selbst Gulasch, Schnitzel
oder Koteletts und somit alle Pro-dukte,
die sich stabil fördern lassen,
werden in Schalen eingelegt.
Die SL305 mit einem einfachen Scha-lenentstapler
verarbeitet etwa 110
Portionen Hackfleisch (500 g) oder
180 Burger/Min. Mit rund 160 Por-tionen
bei Hackfleisch (500 g) oder
240 Burgern/Min. erreicht die DL302
Höchstgeschwindigkeiten durch zwei
integrierte Schalenentstapler mit ei-nem
Doppelindex-Band.
Zweibahnig verpacken
Hierbei werden Verpa-ckungen
des einen Zuführ-bandes
beladen, während
das zweite Zuführband den
Tray in Position bringt. Die
DL302 übergibt die Schalen
zweibahnig an die folgende
Verpackungsmaschine, was
einem 2:1-Format eines Tray-sealers
entgegenkommt und
einen weiteren Sortierprozess
dazwischen einspart.
Bei der vollautomatischen
Beladung in Schalen fah-ren
die einzelnen Portio-nen
aus dem Vorsatzgerät auf ein
Schießband (DL302) bzw. bei der
SL305 auf ein P2P-Band. Beide
Systeme erlauben eine vielfältige
Ablage der Produkte in Schalen, z. B.
Burger hintereinander, gestapelt oder
geschindelt, mit der DL302 ist darü-ber
hinaus auch eine Produktablage
nebeneinander möglich.
Die Position der Produkte in der
Schale kann durch dieses System
flexibel angepasst werden, da die
Schalenposition beim Beladen mit
dem Produkt in die exakte Stellung
gebracht wird, das Beladeband wird
entsprechend synchronisiert. Für den
Abtransport der gefüllten Schalen
steht ein Förderband zur Verfügung.
Halle 1, Stand 349
28 4 / 2018
Fotos: Vemag Maschinenbau