TRANSPARENTE CHORIZO
TRANSPARENT CHORIZO
Qualitäts- und Kostenkontrolle in der Wurstproduktion: Salaisons Jouvin aus Frankreich
setzt auf Prozessanalyse von Tomra.
nehmen zum Einsatz innovativer Analysetech-nologie.
„Unser Ziel war es, die Kontrolle des
Endprodukts und die Qualität der Rohstoffe
zu verbessern, um unsere Kosten zu senken
und die Zufriedenheit des Endverbrauchers
Quality and cost control in the production
of sausages: Salaisons Jouvin from France
relies on process analysis by Tomra.
Salaisons Jouvin ist seit mehr als 25 Jahren
für Wurstwaren aus Schweinefleisch be-kannt,
vor allem für seinen Topseller Cho-rizo.
Das Unternehmen fertigt nach eigenen
Rezepturen, deren Zusammenstellung in der
Produktion bis vor Kurzem aufwendige Hand-arbeit
war.
Denn um die Effizienz in der Produktion
zu erhöhen und vor allem die Rezepturtreue
zu gewährleisten, entschloss sich das Unter-
Salaisons Jouvin is a French company spe-cialized
in the production of cold meats. It
is well known in the market for the quality
of its products and its high level of customer sa-tisfaction.
In order to automate the quality con-trol
and analytics processes the company has
recently installed Tomra’s Qvision. Jean-Louis
Jouvin, Salaisons Jouvin’s founder, president and
general manager: “Our goal was to improve
quality control of the finished product and the
quality of raw materials to increase consumer
satisfaction.“
Consistent quality
Salaisons Jouvin’s first goal is to adequately
respond to the industry´s requirements to
ensure consistent quality. Thanks to QVision’s
precise measurement of fat, moisture, proteins
and collagen, the manufacturer can precisely
combine different suppliers in order to ensure
Q-Vision Line:
Benutzerfreundliche Integration der automatischen
Analyse in die Produktionslinie. /
Simple handling and easy integration of the
Q-Vision analyzer in any production line.
Fotos: Tomra Sorting NV
PROCESS CONTROL
PROZESSKONTROLLE