ice cream, to vegan cold cuts
and plant-based sausages for
eating hot and cold, to all-in
compounds for vegan burger
patties and vegan nuggets,
schnitzel, fish sticks and
other breaded products.
So for Hydrosol, intensive
research and development
are fundamental for suc-cessful
product ideas. “We
pay special attention to the
synergy effects between
individual components. An
understanding of the interac-tions
among hydrocolloids,
proteins, fibres and other
ingredients is the key to quality results,” noted
the company CEO.
Future challenges
This is especially important for the supply of
future generations with safe, affordable and
good-tasting foods, one of the central chal-lenges
facing the food ingredients industry as
a whole. “We’re already hard at work on ideas
with high potential to ensure adequate supplies
of proteins in future. This includes a wide varie-ty
Automatisierungstechnik Intralogistik/Lagertechnik Rohrbahnfördertechnik
Behälter-/Kartonfördertechnik Zerlegetechnik Sonderlösungen
Maschinenbau Helmers GmbH
Dörfel Lebensmitteltechnik GmbH&Co.KG
Fürstenauer Weg 70
49090 Osnabrück
Tel: 0541-139020
info@maschinenbau-helmers.de
www.maschinenbau-helmers.de
of plant proteins, as well as alternative animal
sources such as insects. We’re also focusing on
sustainable concepts for making better use of
raw materials. Because there is valuable protein
not just in filet, but also in by-products like
trimmings or whey,” Dr Moser comments. These
can also be used to make high-quality foods,
as shown by the company’s stabilising and tex-turing
systems, that enable fermented desserts
and other attractive products from sweet and
acid whey. www.hydrosol.de
der zentralen Herausforderungen, bei der die
Food Ingredients-Branche eine Schlüsselposition
einnimmt.
Internationale Expansion
Das Portfolio wird ständig erweitert, die Zahl
der Mitarbeiter ist gestiegen, zusätzliche Räum-lichkeiten
und Pilotanlagen bieten mehr Mög-lichkeiten.
Diesen Expansionskurs setzt das
Unternehmen konsequent fort. „Unsere Ambi-tionen
wachsen. Die Stern-Wywiol Gruppe er-wirtschaftet
heute einen konsolidierten Umsatz
von 520 Mio €. Das hochgesteckte Ziel für die
Zukunft ist ein jährliches Wachstum um 10 %.“
Nach dem Ausbau des Vertriebsteams auf mitt-lerweile
16 Auslandsfilialen und zahlreichen
Vertretungen folgt jetzt der Aufbau von Pro-duktionskapazitäten
an den weltweiten Stand-orten.
Das betrifft vor allem die Regionen Süd-ostasien,
China, Lateinamerika und USA. „Bis
2025 werden wir dort die bereits bestehende
lokale Präsenz deutlich ausbauen“, so der
Hydrosol-Geschäftsführer. „Diese Strategie wird
getrieben vom weltweit wachsenden Bedarf an
gesunden, sicheren und bezahlbaren Nahrungs-mitteln.
Neben dem EU-Markt mit starker Nach-frage
nach Premiumprodukten konzentrieren
wir uns künftig noch stärker auf die aufstreben-de
Mittelschicht der Schwellenländer.“
www.hydrosol.de
Continued from page 34
FIRMENJUBILÄUM
1 / 2019 35
Foto: Hydrosol
COMPANY ANNIVERSARY