when analysing the current trend. In the snacking sector, more and more providers are opting for porti-on packs and multi chamber trays. Shareable portion packs make it possible to offer containers with four portions of the same product or, even, four different product variants. Perforations make them easy to share with no utensils required. The multi chamber packaging separates individual elements of chicken snacks, such as nuggets and dips. “Sealing the trays its way into the product, allowing the flavour to develop fully. The result is a particularly good aroma and very tender meat. “Film made from modern materials also makes convenience even more possible. Oven-safe films which allow the chicken to be heated up inside the packaging are ideal for both general and community catering, remaining popular among those of our clients which offer bulk consumer packaging,“ Dangel explains. The selection of the best packaging is a main ingredient in the recipe for success in order to be successful on the highly competitive foodstuffs market. It has to appeal to the user, the retailers and the consumer in equal measure. www.sealpac.de der mit einer durchgehenden Oberfolie oder durch eine separate Versiegelung jeder einzelnen Kammer. Das lässt noch mehr Spielraum für interessante Produkt-Variationen und -Innovationen“, erläutert der Verpackungsspezialist. Gefragt: Günstige Qualität Geht es um Großverbraucher-Lösungen für Geflü-gelprodukte, bestimmen laut Stefan Dangel ver-längerte Haltbarkeit und optimale Bewahrung der Produktqualität die Wahl der Verpackung. Oft sind hier kostengünstige Lösungen gefragt. Sealpac empfiehlt deshalb FlexFlex-Anwendungen, die im Thermoform-Verfahren produziert werden. Sie eig-nen sich besonders für marinierte Produkte: Durch die Versiegelung unter Vakuum ist das Geflügel eng umhüllt von seiner Marinade, die auf das Produkt einwirkt und ihren Geschmack voll entwickeln kann. Das Ergebnis: ein besonders gutes Aroma und sehr zartes Fleisch. „Folien aus modernen Materialien machen außerdem noch mehr Convenience möglich. Un-ter unseren Kunden, die Großverbraucher-Gebinde anbieten, finden Kochfolien großen Anklang, mit denen die Geflügelprodukte in ihrer Verpackung erhitzt werden können – ideal für Gastronomie und Gemeinschaftsverpflegung“, beschreibt Stefan Dangel. Um am hart umkämpften Lebensmittelmarkt zu bestehen, sei die Wahl der passenden Verpackung ein wesentlicher Teil des Erfolgsrezepts. Sie müsse Anwender, Handel und Konsumenten gleicher- maßen überzeugen. www.sealpac.de is possible in different ways: either with one com-plete film or with separate ones for each individual chamber. This allows more scope for developing interesting product variants and innovations,“ the packaging specialist explains. Quality Required at Reasonable Prices Stefan Dangel elaborates that extended sustaina-bility and optimum preservation of quality dictate which packaging is selected where major customers are concerned. Often, reasonably priced solutions are required. Here, Sealpac recommends FlexFlex, which is produced using thermoform procedures. They are particularly well suited to marinated products – as it is vacuum sealed, the chicken is completely covered in its marinade which can work Continued from page 30 Die Flex-Flex Anwendung umhüllt das Geflügel eng mit Marinade und erhält so das Aroma. / The Flex-Flex application covers the chicken with marinade, thus maintaining the aroma. CONVENIENCE FOOD CONVENIENCE FOOD
Ftec_2016
To see the actual publication please follow the link above