Messevorschau Exhibition Preview 1/2013 21 Fotos: Multivac, Marel Townsend Further Processing G E F R I E R S C H N E I D E R G M B H MAGURIT Gefrierschneider GmbH Höhenweg 91 D-42897 Remscheid Telefon: (02191) 96 62 - 0 Fax: (02191) 96 62 - 98 E-Mail: magurit@magurit.de www.magurit.de Zur Herstellung von frischer, gekochter oder ge-räucherter Wurst hat Marel Townsend Further Processing verschiedene QX Wurst-Systeme ent-wickelt. Anstatt die Wurstmasse in einen Darm zu füllen, wird die Hülle während der Wurstproduk-tion um die Fleischmasse gelegt. Das Verfahren heißt Co-Extrusion. Das Ergebnis sind absolut identische Würste. Die essbare Hülle verleiht ih-nen dabei einen knackigen Biss. Das Prinzip des Systems ist einfach: Eine Pum-pe stößt kontinuierlich die Fleischmasse aus. Gleichzeitig wird sie mit einer dünnen Gel-schicht ummantelt. Diese „endlose“ Wurst wird durch ein Salzwasserbad transportiert, das mit dem Um-kleidungsgel reagiert, welches hart wird. Danach wird der Wurststrang in die gewünschten Längen geschnitten. Sie können dann gekocht, eingefroren oder verpackt werden. Für die Herstellung von gekochten/ geräucherten Wurster-zeugnissen, kann die Flüssigrauchmethode angewandt wer-den. Im Anschluss werden die Würste in ihrer Verpackung gekocht. Das Produkt wird sterilisiert oder (abhängig vom Salz) pasteurisiert und bekommt seine bestimmte Struk-tur. Der komplette Produktionsprozess läuft vollautomatisch ab, die Gefahr einer Verunreinigung ist deshalb niedrig. IFFA: Halle 8, K90-98/J96 Schneller. Kälter. Günstiger. DICECUT® 506 - die neue Generation Optimal für das Schneiden von tiefgefrorenem Fleisch in maximalen Blockmaßen von 630 x 1100 x 240 mm in Würfel oder Streifen, bei bis zu -18°C. Durch die kompakte Bauweise und den Einsatz moderner Servomotorentechnik bietet diese Maschine höhere Kapazitäten. DICECUT® 506 DOUBLE-GUILLOTINE-DICER Besuc h e n Si e u ns auf der IF FA 2 0 13 in F rankf ur t am M a in v om 0 4 . - 0 9. Mai 20 1 3 H a lle 8.0, S t a n d F 5 9A RZ_AZ_DICECUT506_184x60 2013 IFFA_Layout 1 04.02.13 17:39 Seite 1 Marel Townsend Further Processing has various QX Sausage Systems on offer, for fresh, cooked and smoked sausages. Instead of filling a casing, the QX process, called co-extrusion, is actually creating the casing as the sausage is produced. Af-ter the meat mass has been prepared, a pump ex-trudes a continuous flow of meat mass. Simultane-ously, a thin layer of casing gel is extruded around the meat mass. This „endless“ sausage is transported through a brine which reacts with the casing gel. The casing gel starts to harden. After brining, the „endless“ sausage is cut to the required length specification. Fresh sausages are now ready to be cooked, frozen or packed. For producing cooked smoked sausages, the individual sausages will undergo more process steps. After cut-ting, sausages are pre-dried and liquid smoke then applied. This adds color and taste and helps the sausage acquire its strength, its structure. Sausages are now ready for packing. Sausage is loaded into its final packaging, for instance a plastic pre-formed pack which will be sealed. The last stage in co-extrusion sausage production is cooking product in its packaging. Product is sterilized or pasteurized (depending on the pack) and gets its definite structure. The product is now ready to eat. The entire production process is in-line from the moment of co-extrusion right up to the last process step. IFFA: Hall 8, K90-98/J96 Multivac will be represented at IFFA in Frankfurt from the 4. to 9. May 2013. In halls 4.1 and 11.1 on two exhibition stands dedica-ted to specific target groups. Integrated packaging lines will be showing, as well as solutions for the special requirements of indus-trial- scale processors, in the new exhibition hall 11. The company does not only have a large range of high-performance thermofor-ming packaging machines, traysealers and chamber machines, it also offers a wide spectrum of solutions for automation. This product spectrum extends from single or multi-track conveyor systems to handling modules, which can be equipped with multi-axis robots. The product range has also further expanded signifi-cantly in line automation, robotics and palletising systems. In ad-dition to this, the company will also be presenting its extensive exper-tise in the area of HPP technology. The daughter company, Multivac Marking & Inspection, will al-so be showing in Frankfurt its latest developments in the areas of product marking and quality inspection. Hall 4.1 is dedicated to the core theme of „Selling your product – everything to do with the speciality meat business“. Hall 4.1 and 11.1 Marel Wurst mal anders gemacht Marel The other way of sausage production Multivac Special solutions for packers
FT_01_2013
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