Foto: Tipper Tie/Tulip Ltd. S I C H E R HYGIENISCH STRESSFREI Seit 1997 bieten wir den idealen Fußboden für die Lebensmittel-produktion. Die Komplettlösung aus einer Hand von A bis Z für Neubau, Sanierung und Erweiterung. Speziell für die Fleischwirtschaft bauen wir auf UCRETE Polyure-thanharz- Technologie. Beständig, belastbar, sicher und hygienisch. Sprechen Sie noch heute mit uns! Tel. +49 6073 72 29 0 acrytec flooring gmbh Westring 12 64850 Schaafheim-Schlierbach service@acrytec-flooring.de www.acrytec-flooring.de One of its leading food produ-cers, Tulip Ltd, owned by The Danish Crown Group, supplies the retail and foodservice mar-kets. The company in the small port town of Boston on the east coast of England turns out a variety of food creations from fresh pork, bacon, and cooked meats to sausages and canned meats. “Nobody else in the UK does Wiltshire ham the way we do,” says factory manager Buster Peeling, “we’re producing a natural product with a unique process.” Tulip offers Wiltshire ham with honey and other flavorings as well as a mini- Wiltshire in smaller diameter. Crossroads of sorts Tulip had reached a cross-roads of sorts. Because their Wiltshire ham production pro-cess does not use tumblers or phosphates to assist with binding, achieving consistent product compression is chal-lenging. The system they were using to form their hams was antiquated, requiring multiple stages of physically deman-ding manual labour. Area leader Stuart Clarke: “We nee-ded an automated solution to remove the manual work. Also, we wanted more consistency in the product.” Tulip found the right answer in the TN4200, featuring a servo-powered compression breech for packaging whole muscle meats. “A key reason for choosing the TN4200 is the size of the machine. It is small zer Muskelfleischstücke. „Der Hauptgrund, warum wir uns für den TN4200 entschieden haben: Er ist klein und kom-pakt. Die Maschinen der Mit-bewerber sind deutlich größer, und wenn man, wie in unse-rem Fall, nur einen begrenz-ten Raum zur Verfügung hat, bekommt man eine bessere Maschine – mit dem halben Platzbedarf,“ erklärt Buster Peeling. Lösung funktioniert Die körperlich anstrengenden Arbeitsschritte konnten ent-fallen. Ein einzelner Bediener platziert die Schinkenstücke in einer Einlegekammer mit fünf Zoll Durchmesser, da-nach arbeitet die Maschine selbstständig. Sie komprimiert den Schinken mit konsisten-ter Länge und Durchmesser in Netzen oder in einen Kunst-stoffdarm. Bereichsleiter Colin Graves schätzt die Produkt-konstanz des TN4200: „Die Anwendung ist so einfach: das Produkt einlegen, die Tür schließen – und das Ergebnis ist immer gleich.“ Mittels konsistenter Produktkompression, verbunden mit dem vorgegebenen Netz-durchmesser, erreicht der Clipper über die gesamte Länge des Schinkens einen konstanten Durchmesser. In-folge dieser neu gewonnenen Einheitlichkeit konnte Tulip auch einen erhöhten Schnit-tertrag verzeichnen. Ein will-kommener Nebeneffekt ist ei-ne deutliche Zeitersparnis um ein Drittel im Vergleich zum vorherigen Betrieb. Auch mit der Vielseitig-keit der Maschine ist Stuart Clarke sehr zufrieden. Ob-wohl sie speziell für Wiltshire- Schinken angeschafft wurde, sieht er auch noch reichlich Potenzial für andere Produkte. „Es bieten sich viele Möglich-keiten, und wir freuen uns darauf, in Zukunft auch ande-re Produkte zu verarbeiten.“ www.tippertie.com, www.tulipltd.co.uk Die Bedienung des TN4200 ist einfach: Produkt einlegen, Tür schließen, fertig./ The TN4200 is easy to use: Put the product in, close the door, done. and compact. The competitors machines are far bigger, if you’re restricted by the size of the room like we are, you get a better machine in half the amount of space,” Buster Peeling explains. A solution that works The physically demanding handling has been elimina-ted. A single operator places the ham sections into the five inch diameter breech and the machine takes over from there, compressing the ham into con-sistent lengths and diameters in netting or plastic casing. Area leader Colin Graves adds: “It’s so easy to use. Just put the pro-duct in, close the door, and it co-mes out the same every time.” Consistent product compres-sion brings other efficien- cies such as improved slicing yield. Paired with a prefixed diameter netting, the machine achieves consistent diameter across the entire length of the ham. As a result of this new-found uniformity, Tulip has also experienced an increase in slicing yield. Labour and efficiency savings have been significant, the process time is reduced by one-third.” Stuart Clarke is also pleased with the versatility of the TN4200. Although purchased specifically for Wiltshire hams, he sees potential for other pro-ducts. “There is scope there and we’re looking forward to running new products in the future.” www.tippertie.com, www.tulipltd.co.uk
FT_01_2016
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