Schlachten & Zerlegen Slaughtering & Jointing 6/2013 23 Continuous production Vion Hilden GmbH is a subsidiary of the Vion Food Group. The company has been specialising in the cutting of beef and veal sold via the wholesale. Modular conveyor belts from Forbo Siegling have been ensuring a smooth and hygienic transportation of meat and bones for many years. As far as the eye can reach, beef and veal halves are hanging in the spacious refrigerated warehouse loca-ted directly behind the incoming goods area of the Vion plant in Hilden near Düs-seldorf where approx. 280 people are em-ployed. At the incoming goods area, the first step of quality control happens. There, the employees check the incoming meat very thoroughly and in line with legal requirements. The meat is mainly supplied by other subsidiaries of Vion. High quality is not only ensured by means of the inspec-tion of incoming goods but also through process controls during the entire cutting process, controls of the final products as well as best-before inspections. “Each day we process approx. 2,000 quarters of cattle and many other prime cuts such as roast beef, boiled rump, part of leg, sliverside or fore rib“, explains the technical mana-ger Felix Zubrowski who has been work-ing in this area for more than 25 years. At the location in Hilden, which is one of 39 locations in Germany, he has been wor-king for almost two years. In summer 2013, the corporation decided to outsource the business units convenience and cold stor-age to other locations. Now the Hilden based plant exclusively focuses on beef and veal cutting. To this end, the cooling capacities are currently expanded – a clear signal for the profitability of the location. Reliable and robust All production rooms at the company lo-cation in Hilden – from storage, cutting and cooling to packaging – are designed in a compact way, thus ensuring most rational work-flows. The employees cut and process the meat cuts thoroughly and with a high degree of expertise. Everywhere, modularly designed trans-port belts made of plastic are used – next to or inside the machines, at an average body height or below the ceiling. Each of these white and blue belts from the Tran-silion series of products is equipped with a highly resistant PVC-coating, partially in HACCP design and have been provided einer von 39 Standorten bundesweit ist, ist er seit knapp zwei Jahren beschäftigt. Im Sommer 2013 entschied sich der Kon-zern, die Geschäftsbereiche Convenience und Gefrierhaus an andere Standorte aus-zugliedern und sich in Hilden ausschließ-lich auf die Rinder- und Kalbfleischzerle-gung zu konzentrieren. Dafür entstehen weitere Lagerflächen, ein deutliches Zei-chen für die Wichtigkeit des Standorts. Zuverlässig stabil Alle Räumlichkeiten des Standorts Vion Hilden in den Bereich Lagerung, Zerlegung, Kühlung und Verpackung sind sehr kompakt angelegt, damit die Arbeitsabläufe so rationell wie möglich ablau-fen können. Die Mitarbeiter zerlegen und verarbeiten die Fleischteilstücke mit großer Sorgfalt, Sach- und Fachkenntnis. Überall sind Transportbänder aus Kunst-stoff im Einsatz: an und in den Maschi-nen, in mittlerer Körperhöhe befindlich oder oben kurz unterhalb der Decke. Alle diese weißen und blauen Bänder aus der Serie Transilon mit den widerstandsfä-higen PVC-Oberflächen – teilweise in HACCP-Ausführung – stammen von For-bo Siegling, dem Spezialisten für Trans-port- und Prozessbänder, Kunststoff-Mo-dulbänder, Hochleistungs-Flachriemen und Kunststoff-Zahnriemen, die auch in der Fleischwarenindustrie eingesetzt werden. Generell sind diese Bänder in unterschiedlichsten Formen erhältlich, z. B. als endlose Bänder oder Rollenware, mit mechanischen Verbindern oder ver- Fotos: Vion Hilden
FT_06_2013
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